5 mënyra për të ndërtuar dhe mbajtur marrëdhënie të forta me klientët

Krijimi i marrëdhënieve të mira me palët me rëndësi luan rol të rëndësishëm në çdo aspekt për kompaninë, por ndërtimi dhe mbajtja e raporteve me klientët është ndër kryesoret.

Andaj, ketë herë, bazuar në eksperiencën time jam munduar të prek disa pika themelore sa i përket rëndësisë së ndërtimit dhe mbajtjes së marrëdhënieve të mira me klientët. E gjitha kjo na sjell tek krijimi i imazhit të mirë në radhë të parë personal e pastaj edhe institucional por mbi të gjitha lehtëson punën në çdo aspekt dhe padyshim kjo rezulton me të hyra shtesë për kompaninë. Këtë duke e bazuar mbi faktin që nëse klienti është i kënaqur me punën dhe raportin që është krijuar me ju, ai do ta vazhdoj kontratën apo edhe do ta rris bashkëpunimin.

 

  1. Fokusimi në komunikim

Kur të gjithë janë të zënë duke u fokusuar në kryerjen e punës, mund të ketë raste kur komunikimi mund të lihet anash. Prandaj është shumë e rëndësishme të komunikoni në mënyrë të qartë dhe të vazhdueshme gjatë gjithë projektit apo kampanjës që jeni duke e realizuar.

Sigurisht, komunikimi me një klient të vetëm nuk duhet të cenojë vazhdimisht dhe në mënyrë të paarsyeshme kohën tuaj personale ose të ndikojë negativisht në produktivitetin tuaj. Sidoqoftë, të qenit i qasshëm tregon se projekti dhe respektimi i klientit tuaj janë të rëndësishme për ju.

Përveç komunikimit në kohë, ju gjithashtu mund të ndërtoni një marrëdhënie të fortë me klientin duke i bërë klientët tuaj të ndihen rehat duke qenë të hapur dhe të sinqertë me ju. Ata duhet të krijojnë bindjen se idetë dhe shqetësimet e tyre do të merren seriozisht nga ju.

 

  1. Jini pozitiv

 Si një ekspert i pavarur apo edhe ekspert që e përfaqësoni një kompani, ju mbani një sërë përgjegjësish. Sado të stresuar ose të mbingarkuar që mund të ndiheni, është e rëndësishme të tregoni një fytyrë pozitive ndaj klientëve tuaj. Shfaqeni energjinë dhe besimin që dëshironi që klientët tuaj të ndiejnë për punën tuaj. Entuziazmi dhe zelli janë tipare tërheqëse të personalitetit me të cilat njerëzit kënaqen duke qenë pranë dhe me të cilët klientët kënaqen duke punuar.

  1. Tregohuni profesionist të fushës

Për të ndërtuar marrëdhënie të forta dhe të qëndrueshme me klientët, ata duhet të jenë në gjendje të besojnë dhe të mbështeten tek ju si ekspert. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të ruani një politikë kur bëhet fjalë për opinionet tuaja profesionale dhe këndvështrimin në lidhje me interesat më të mira të projektit. Mund të keni dwshirw të dukeni të pëlqyeshëm dhe të shmangni konfrontimin e pakëndshëm duke i thënë një klienti atë që mendoni se ai dëshiron të dëgjojë ose duke mos mbajtur mendimin tuaj të vërtetë për projektin e tyre. Këto praktika jo vetëm që janë kundër produktive, por gjithashtu mund të dëmtojnë reputacionin tuaj, duke ulur shanset për një marrëdhënie të qëndrueshme. Duke shprehur me besim mendimet tuaja të sinqerta, klientët do të respektojnë iniciativën dhe dëshirën tuaj për përsosmëri. Pra, duhet tw shpreni mendimin tuaj tw bazuar dhe profesional sepse wshtw element kryesor pwr t;ju besuar se jeni njw ekspert i vwrwt.

 

  1. Tejkaloni pritjet

 Një nga mënyrat më të mira për të ndihmuar në ndërtimin e marrëdhënieve të forta me klientët është të zhvilloni një reputacion si një profesionist që jep rezultate të jashtëzakonshme. Sigurohuni që të mos e mbivlerësoni veten dhe të premtoni rezultate joreale. Duke vendosur pritshmëri të arsyeshme, ju i jepni vetes mundësinë për të impresionuar plotësisht klientin me projektin përfundimtar dhe poziciononi veten si dikush me të cilin do të dëshironin të vazhdonin të punonin.

 

  1.  Flisni gjuhën e klientit tuaj

 Ekspertët e suksesshëm mund të përshtaten me klientët të tyre. Për shembull, klienti juaj mund të preferojë takime online ose të zgjedhë të dërgojë mesazhe me tekst në vend të emailit, apo edhe voice sms,  secili person e ka formën e vet të komunikimit.  .

Përdorni inteligjencën tuaj emocionale duke marrë parasysh se si klienti ndihet dhe/ose i qaset situatave në një mënyrë të caktuar dhe përpiquni të përshtatni komunikimin dhe angazhimin tuaj në përputhje me rrethanat.